Ingredienser

Grønsagsbøf
  • 1 dåse kikærter i saltlage
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ dl sojasauce
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 lille squash
  • 1 stor gulerod
  • 1 løg
  • 2 dl havregryn
  • 3 spsk. olivenolie
Tilbehør
  • 4 store fuldkornsburgerboller
  • 1 salathoved
  • 4 tomater
  • 1 rødløg
  • ½ agurk
  • Sennep
  • ketchup

Tilberedning

Grønsagsbøf
Hæld saltlagen fra kikærterne. Blend dem i en foodprocessor eller minihakker, sammen med presset hvidløg, sojasauce og spidskommen. Riv squash og gulerødder fint og løget groft. Ælt grønsager og havregryn grundigt sammen med kirkærtemosen med hænderne i en skål. Lad dejen hvile i 10 minutter. Lav evt. tilbehøret imens. Form 4 bøffer af kikærtedejen, i ca. 1½ cm højde. Varm 2 spsk. olie op på en slip let-pande, og steg bøfferne ved middelhøj varme 1 minut. Skru ned for varmen, og steg dem endnu 2 minutter. Vend dem om, dryp med resten af olien og steg dem ca. 2 minutter.

Flæk bollerne, og varm dem under grillen i ovnen eller på en brødrister. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker. Skær tomater, løg og agurk i skiver. Smør bollerne med sennep efter smag, og læg burgerne sammen med grønsager, bøf og ketchup.

TIP
Dejen til bøfferne kan være lidt porøs. Form evt. hver bøf på et lille stykke bagepapir, så er det let at vende dem ud på panden én for én, og trække papiret af.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (630 kcal). Kulhydrat 103 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 3 g

UH2616